Shazam verificatie: verifieer je artiestenprofiel

Inhoud

Met een geverifieerd Shazam artiest-profiel kun je je artiest-afbeelding updaten en berichten delen. Ook krijg je toegang tot statistieken en meer informatie over detecties van je muziek. Het verifieren van je Shazam artiest-profiel is super makkelijk. We lopen met je door de stappen.

Voor wie het niet kent: Shazam is een app waarmee je muziek kunt herkennen die je hoort op TV, de radio, in winkels, live tijdens festivals of op welke plek dan ook. Je opent de app en drukt op de grote blauwe knop. Na een paar seconden vertelt Shazam je welke artiest en welk nummer je hoort. Ook krijg je links te zien naar Apple Music, Spotify en andere streamingdiensten en stores waar je het nummer kunt toevoegen aan je afspeellijsten of kunt kopen.

Upload je muziek naar Shazam

Het is super belangrijk om je muziek beschikbaar te maken in de Shazam-database. Je weet nooit waar je nummers terecht komen. Misschien gebruikt iemand je nieuwe single wel in een YouTube-video, zonder dat ze de titel van het nummer ergens zetten. Of misschien wordt ‘ie wel gedraaid in een megamix op de radio met miljoenen luisteraars. Shazam zorgt ervoor dat die luisteraars makkelijk bij het originele nummer terecht kunnen komen.

Het is niet mogelijk om geld te verdienen met Shazam, dus je zult niet direct royalties terug zien door detecties. Je moet het meer zien als een soort promotie-platform, dat gebruikers doorstuurt naar andere diensten waar je wél geld kunt verdienen, zoals Spotify en Apple Music. Het werkt ook als een soort sociaal netwerk, waarop luisteraars en fans je kunnen volgen en updates over je muziek en andere activiteiten kunnen bekijken.

Shazam heeft op het moment ongeveer 120 miljoen actieve gebruikers. Gebruikers gebruiken de app in totaal meer dan 400,000 keer per dag om muziek te detecteren en het nummer vervolgens te streamen of downloaden.

Je eigen muziek detecteerbaar maken op Shazam is super makkelijk en gaat via je distributeur. Andere distributeurs vragen vaak een extra bedrag voor data services zoals Shazam, maar bij Indepentia is dit altijd standaard inbegrepen. Zodra je muziek is geüpload en verwerkt, maakt Shazam automatisch een artiest-profiel voor je artiest- of bandnaam. Hierop staat je volledige discografie en een profiel-afbeelding.

Shazam artiestenprofiel: features

Zodra je muziek te detecteren is via Shazam (en er dus automatisch een artiesten-profiel is aangemaakt), kun je verificatie van je profiel aanvragen. Zo krijg je meer controle over wat mensen zien als ze je muziek herkennen via de app. Met een geverifieerd artiestenprofiel kun je onder andere:

  • Je artiest-profiel info en afbeelding updaten
  • Korte updates delen, zoals aankondigingen van nieuwe releases, shows of videoclips
  • Je eigen Shazams delen (muziek die je dus zelf hebt herkend met de app) om andere artiesten te promoten

Net als met bijvoorbeeld Spotify for Artists, kun je ook uitgebreide statistieken en andere info over detecties en je profiel bekijken. Zo vind je er bijvoorbeeld:

  • De leeftijd en het geslacht van je luisteraars
  • Landen en regio’s waar je muziek populair is
  • De groei van je volgers over langere periode
  • Statistieken over hoe vaak je updates en posts bekeken worden

Deze statistieken kunnen je helpen betere besluiten te maken over welke nummers je extra moet promoten, waar je op tour moet gaan, of hoe je advertenties op andere platformen nog beter kunt targeten. Als je bijvoorbeeld ziet dat je muziek populair is onder mannen tussen de 21-28 uit Stockholm, Zweden, kan het een goed idee zijn die stad aan te doen op je volgende tour en een Facebook-advertentie te maken gericht op die leeftijden.

Goed om te weten: de functies die Shazam voor artiesten biedt veranderen regelmatig. Check dit Apple support document voor de meest recente info.

Hoe verifieer je Shazam artiesten-profiel?

Het verifiëren van je Shazam artiest-profiel is super makkelijk. Shazam is in 2018 overgenomen door Apple, waardoor het verificatieproces nu gekoppeld is aan ‘Apple Music for Artists’.

Staat je muziek al online? Dan kun je deze link volgen. Klik op ‘Sign up’ en volg de stappen. Nadat je Apple Music for Artists-account geactiveerd is, heb je toegang tot alle functies.

Is je muziek nog niet te detecteren via Shazam? Maak dan een gratis Indepentia account. Met een Indepentia account kun je onbeperkt muziek uploaden die altijd via Shazam te herkennen is.

Heb je hulp nodig met het uploaden van je muziek, verificatie bij Apple, of heb je andere vragen? Stuur ons dan gerust een berichtje!

Delen