Maak je eigen muziek beschikbaar voor streaming in Tesla’s

Inhoud

Tesla maakt misschien wel de hipste auto’s van het moment. Ze zijn snel, elektrisch, kunnen zelf rijden en zijn ook nog eens beter voor het milieu. Ook hebben ze een groot in-car entertainment touchscreen waarmee de meeste functies in de auto bediend kunnen worden.

Via dat scherm hebben Tesla’s ook toegang tot een aantal streamingdiensten voor muziek. Maar hoe zorg je er nou voor dat je eigen muziek beschikbaar is op alle Tesla’s en deze streaming services?

Tesla connectivity

Alle Tesla’s zijn altijd verbonden met het internet via 4G of WiFi. Dat wordt onder andere gebruikt voor draadloze updates van de software, maar ook voor live streaming van muziek, podcasts en zelfs video’s. Dat betekent dat Tesla’s toegang hebben tot een enorme database aan nummers, waar ze ook maar zijn.

Hoewel je er misschien niet meteen aan denkt, is de auto één van de plekken waar mensen het meeste naar muziek luisteren. Lekkere pop als achtergrondmuziekje voor lange afstanden, een jazz-album voor romantische uitstapjes, of dubstep om het gaspedaal eens extra in te trappen.

Het is dus super belangrijk dat ook jouw muziek beschikbaar is op alle Tesla’s. Maar hoe krijg je dat voor elkaar?

Streaming-diensten in een Tesla

Je hebt geluk: Tesla heeft er niet voor gekozen om het wiel opnieuw uit te vinden en hun eigen muziekservice te starten, maar om bestaande muziekdiensten te integreren. Als je muziek dus al op één of meerdere van deze diensten beschikbaar is, kan iedere Tesla-rijder wereldwijd je muziek al beluisteren op het in-car entertainment systeem.

De huidige streamingdiensten die geïntegreerd zijn in Tesla-auto’s zijn:

  • Spotify
  • Tidal
  • TuneIn
  • SiriusXM
  • Slacker Radio
  • YouTube (*zie hierbeneden)

Er zijn ook aanwijzingen dat binnenkort Apple Music als dienst toegevoegd wordt, maar een datum hiervoor is nog niet bekend. Als Apple Music beschikbaar komt als streamingservice voor Tesla’s, kun je deze via een draadloze software-update in je auto installeren.

YouTube streaming

Als de auto in ‘park’ staat (niet rijdt), heb je als Tesla-rijder ook toegang tot YouTube. Zo kun je ook muziekvideo’s bekijken en heb je toegang tot de streamingcatalogus van YouTube Music. Ook andere browser-based streamingdiensten kun je soms gebruiken.

Helaas sluit de webbrowser automatisch zodra je met de auto gaat rijden. YouTube-muziek streamen terwijl je onderweg bent is dus helaas (nog) niet mogelijk. Wellicht wordt dit in de toekomst via een software-update alsnog toegevoegd.

Gratis Spotify Premium bij je Tesla

Er zijn twee manieren om Spotify in een Tesla-auto te gebruiken: je kunt natuurlijk inloggen met je eigen Spotify-account om je afspeellijsten en favorieten te zien. Je kunt er ook voor kiezen het standaard ‘Tesla’ Spotify-account gebruiken dat bij de auto wordt geleverd. Dit is standaard inbegrepen en werkt net als een Spotify Premium-account, met toegang tot de volledige catalogus met nummers.

Tesla-rijders hebben dus géén eigen Spotify Premium account nodig om je muziek in hun auto te streamen. Daarom is deze dienst een van de belangrijkste platforms om aanwezig op te zijn met je eigen nummers.

Er zijn geen standaard ‘Tesla’-accounts voor de andere streamingdiensten. Dus wil je gebruik maken van bijvoorbeeld Tidal, dan heb je hier wel een eigen abonnement voor nodig.

Caraoke

Naast de ‘reguliere’ streamingdiensten die we hierboven hebben genoemd, hebben Tesla ook een unieke dienst die geen enkele andere auto heeft: Caraoke. Met Caraoke tover je je auto met één druk op het scherm om tot een echte karaokebar.

Kies het genre dat je leuk vindt en selecteer je favoriete nummer. Vervolgens hoor je de instrumentale versie van dat nummer en komen de lyrics op het scherm voorbij. Ideaal voor lange roadtrips, laadsessies, of gewoon.. als je zin hebt om even lekker mee te bléren.

Er is helaas nog geen manier bij ons bekend om je eigen muziek op Caraoke te krijgen. De huidige beschikbare nummers komen waarschijnlijk uit een bestaande catalogus waar Tesla een licentie voor heeft afgesloten. Uiteraard blijven we dit in de gaten houden. Als het in de toekomst wel mogelijk is je eigen muziek te distribueren naar Caraoke, vind je in dit artikel een update.

Delen